Teksti kopioitu Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijoiden Facebook sivuilta.

Sänkikiihdytyksen Pohjanmaa Cup 2022

Tiedote 26.7.

Moottorikelkoilla, moottoripyörillä, autoilla sekä monenlaisella muullakin moottorilaitteella ajettava Sänkikiihdytys saa uuden neljän osakilpailun sarjan, Pohjanmaa Cupin. Kuten nimikin sanoo sänkipellolla kiihdytetään 152 metriä parilähtönä lähtövaloilla.

Kilpailukaaviona käytetään Double elimination-kaaviota, joten jokaiselle kuljettajalle tulee vähintään kaksi lähtöä. Ajanottoa ei ole, vaan loppunopeuksia mitataan tutkalla mahdollisuuksien mukaan. Maalissa lähdön voittaja näytetään ratanumerolla yksi ja kaksi.

Lajia on harrastettu matalalla osallistumiskynnyksellä Etelä-Pohjanmaalla muutamia vuosia eri paikkakunnilla. Vaikka aina järjestämisessä on oma työmaa ja kulut, ovat järjestäneet halunneet pitää tapahtumat yleisölle vapaana ilman lipunmyyntiä.

Sarjassa on luokat moottorikelkoille alle ja yli 600-kuutioiset, viriluokka sekä historic. ATV-mönkijöille on luokat kaksi ja nelivetoisille. Moottoripyörille ja junioreille on myös omat luokat. Ihan sama-luokka on vapaa lähes kaikille laitteille. Myös autoille on luokka sarjassa. Kaikille siis jotain.

Neljä osakilpailua, kaksi viikonvaihdetta

Etelä-Pohjanmaan, Suomenselän, Lakeuden ja Kauhajoen Moottorikelkkaiijat päättivät toteuttaa jonkinaikaa suunnitelmissa olleen sarjan. Neljä osakilpailua ja kaksi viikonvaihdetta, siinä sarjan aikataulu. Jokaisen osakilpailun palkintojen lisäksi on sarjassa omat palkinnot. Sarjassa mukaillaan Suomen Moottorikelkkailijat ry:n sääntöjä. Kaikilla kilpailijoilla on oltava ajettavissa laitteissa liikennevakuutus.

Sarjan säännöt löytyy seurojen www-sivuilta.

Osakilpailut, järjestäjät ja paikka:

24.9. Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry. Munakantie, lähellä Halkosaaren risteystä Seinäjoella.

25.9. Lakeuden Moottorikelkkailijat ry. Kurikka. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

8.10. Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry. Moottoritie Kauhajoki

9.10. Suomenselän Moottorikelkkailijat ry. Kätkänjoentie 361 63530 Länsikylä Lehtimäki.

Sänkikiihdytyksen Pohjanmaa Cup 2022 - Seinäjoki, Kurikka, Kauhajoki, Alajärvi

Vastaa